SMVdanmark vokser med endnu en medlemsorganisation. Foreningen Dansk Vin (FDV) er den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV repræsenterer både hobby- og erhvervsavlere i hele landet. Branchen har i årevis været båret frem af ildsjæle, pionerånd og faglig dygtighed, og netop det gør FDV til en naturlig tilføjelse til SMVdanmarks fællesskab.
“Vinproduktion af høj kvalitet i et dansk klima kræver ikke bare faglighed, men også netop den slags ihærdighed vi er stolte af at samle under SMVdanmarks paraply. Når nye organisationer som FDV slutter sig til, bliver vores stemme endnu stærkere både fagligt og politisk, og det er afgørende, hvis vi skal sikre bedre vilkår for små og mellemstore virksomheder i hele Danmark," siger SMVdanmarks adm. direktør, Jakob Brandt.
En del af SMVdanmark
FDV’s medlemmer dyrker i dag over 375.000 vinstokke fordelt på cirka 125 hektar, og kvaliteten er stigende år for år. Det gælder både klassiske vine, frugtvin, mjød og destillater.
Erhvervsmedlemmer af FDV får råd og vejledning i forbindelse med blandt andet kontakt til myndighederne, regler og bestemmelser, sprøjteskader og egenkontrol. Som en del af SMVdanmark får medlemmer af FDV nu også adgang til juridisk vejledning, brændstofrabatter og medlemsfordele, og det vækker glæde hos Hans Münter fra Foreningen Dansk Vin, som selv er erhvervsvinbonde.
"Vi ser meget frem til at blive en del af SMVdanmark, ikke mindst fordi det giver vores medlemmer adgang til juridisk sparring, politisk indflydelse og et stærkere fællesskab blandt små og mellemstore virksomheder bredt set. Samtidig håber vi, at vi kan bidrage med vores erfaringer og engagement fra en branche, der bygger på passion, viden og vedholdenhed," siger Hans Münter, der er formand i Foreningen Dansk Vin.
Om dansk vin
-
FDV blev stiftet i 1993 og har i dag over 1.000 medlemmer, herunder flere end 100 kommercielle medlemmer.
-
Druesorterne er primært PIWI-vine. Det er modstandsdygtige sorter, der er robuste over for svampesygdomme.
-
Der bliver dyrket næsten lige mange røde og hvide druer i Danmark. De røde er fortrinsvis sorten Rondo, mens de hvide primært er Solaris.
Kilde: Foreningen Dansk Vin
Læs mere om Foreningen Dansk Vin på deres hjemmeside.